Urheilufysioterapia

Jyväskylän Kiropraktiikka ja Hyvinvointiklinikan urheilijan hyvinvointipolku keskittyyy kaiken ikäisten ja tasoisten urheilijoiden ja arkiliikkujien kipujen ja vammojen hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Tehokas ja oikein toteutettu harjoittelu yhdistettynä hyvään lihashuoltoon on avain hyviin urheilusuorituksiin. Tutustu hyvinvointipolkuun tästä.

Urheilufysioterapiassa tavoitteena on löytää vastaus kysymykseen ja miksi ja mitä? Miksi selässäni tuntuu kipua ja mitä voin itse tehdä jottei se uusiudu?
Ongelman taustalla varsinkin nuorilla urheilijoilla on yleensä ylikuormitustila, jonka takia kudos on ärtynyt. Urheilufysioterapeutin tehtävä on selittää urheilijalle kipumekanismi, selittää kuormitusfysiologiset syyt tämän taustalla ja löytä keinot ennaltaehkäistä kudoksen uudelleen ärtyminen. Optimaalisinta olisi ennaltäehkäistä urheiluvammat jo ennen kuin ylikuormitus on jo tapahtunut. Tämän vuoksi KiHy:lla urheilijoille tehdään liike- ja lihastasapainokartoitus aina 1. käynnin yhteydessä.
KiHy:lla manuaalisella terapialla on aluksi tarkoitus poistaa mahdolliset liikehäiriöt, jotta omatoiminen harjoittelu on mahdollisen optimaalista. Manuaalisella terapialla tuetaan urheilijan motorista oppimista optimoilla aivoihin kulkeutuva aistituntemus. Tällöin urheilija hahmottaa kehon parhaiten.
Harjoitteissa lähdetään yleensä liikkeelle matalatehoisista liikekontrollin harjoitteista, mutta yritetään edetä mahdollisimman nopeasti kuormittaviin aluksi kehon painolla tehtäviin ja lopuksi kuorman kanssa tehtäviin lajinomaisiin harjoituksiin. Voimaharjoittelulle on olemassa kiistaton näyttö esimerkiksi tendinopatioiden eli jännevammojen hoidossa. Vain passiivisella eli esim. poikittaishieronnalla ei nykytiedon mukaan voi jännevammoja kuntouttaa.

Urheilufysioterapeutti/kiropraktikko Tuomo Pieti jatkokouluttautuu jatkuvasti urheilun saralla (Urheilukiropraktiikka (FICS), Urheilufysioterapia (SUFT) ja on toiminut jo vuosia juniori- sekä aktiiviurheilijoiden, veikkausliigapelaajien ja kansainvälisten yleisurheiljoiden tukena. Ks. referenssit. Tutustu myös kiropraktiikkaan ja soveltavaan kinesiologiaan.
Urheilufysioterapeutti Siru Salonen on ainoa ART -faskiatekniikkaan erikoistunut fysioterapeutti Jyväskylässä. ART -tekniikka soveltuu mainiosti rasitusvammojen (esimerkiksi: akilles, penikka, tenniskyynärpää, rannekanava jne.)  ennaltaehkäisyyn ja hoitoon.
Urheilufysioterapeutti Kristian Santikko erityisosaaminen fysioterapian saralla keskittyy liikemekaniikan ja -kontrollin harjoittamiseen, sekä oikeanlaiseen suoritustekniikkaan. Kristian toimii fysioterapeutin töiden lisäksi CrossFit-valmentajana ja olen ollut mukana perustamassa CrossFit SLN:ää (Savonlinna) sekä CrossFit Mikkeliä.
Pehmytkudosongelmia ratkoo meillä myös Urheiluhieroja Olli Hakkarainen.

YHTEISTYÖSSÄ:

 


KiHy Klinikka: Jyväskylän Kiropraktiikka & Hyvinvointiklinikka: Kiropraktikko, Fysioterapeutti, Urheiluhieroja, hieronta Jyväskylä.