Mobilisoiva hieroja, Valvirarekisteröinti vireillä Osteopatiaan

Sara Vuoristo

Tarjoan näitä palveluita:
Sara Vuoristo

Vastaanotto avautuu keväällä 2024.

Tavoitteenani on parempi liikkuvuus ja vähemmän kipuja, hoitamalla kokonaisvaltaisesti ottaen huomioon kehon, mielen ja ympäristön vaikuttavat tekijät. Kipu on kehon viimeinen signaali kertoa tasapainon menettämisestä ja yritän myös auttaa oman kehon toiminnan tietoisuuden ja ymmärtämisen lisäämisessä. Minulle voit kertoa kaikesta, mikä huolettaa sinua kehoosi tai terveyteesi liittyen.

Olen avoin, rehellinen ja hyvä kuuntelija. Aloitin alan opiskelun koska haluan auttaa muita. Olen syntyperäinen suomalainen, kaksikielinen tuki-ja liikuntaelimistön vaivojen ehkäisyn ja hoidon ammattilainen. Hoitosuunnitelma tehdään yhdessä ja tarvittaessa yhteistyössä muiden ammattilaisten kanssa.

Tutkinto: Masters of Osteopathy

Osteopatia tulossa hoitovalikoimaan rekisteröitymisen saapuessa keväällä 2024.

Koulutuksesta

Tutkinto suoritettu Lontoossa 2016-2020, oppilaitoksessa British college of osteopathic medicine. Tämä nelivuotinen integroitu masters-ohjelma on kolmen arvostetuimman alansa koulutuksen joukossa Euroopassa. Tutkinnosta valmistuneita valikoidaan klinikoille ympäri englanninkielisten maiden, sillä BCOM:n ammattitaito ja kokemus ulottuu lähes sadan vuoden ajalle osteopaattien kouluttamisessa. Meillä on erikoistuminen naturopatiaan ja ravitsemustieteeseen. Lisäksi tutkintoon kuuluu ainutlaatuisia kokemuksia, aiheista kuten anatomian opiskelu ruumiinavausleikkausten äärellä sekä opiskelijan itsellään testaama viikon paasto intensiivisessä opiskeluarjessa. Manuaaliterapiatekniikat aloitetaan ensimmäisellä viikolla. Tutkinnon kahtena viimeisenä vuotena opiskelija hoitaa omia potilaitaan harjoitellen samalla kaikkea mitä oman potilaslistan pyörittämiseen kuuluu, kuten diagnostiikkaa ja hoidon suunnittelua. Harjoittelua kertyy kokonaisuudessaan noin 1000 tuntia ja se tehdään koulun omalla potilasklinikalla vaihtuvien ammattia harjoittavien tuutoreiden tuella.

Osteopatiasta

Osteopaatit voivat hoitaa tuki- ja liikuntaelimistön ongelmia ja sairauksia, huomioiden että sairauksien ja kroonisten tilojen hoito on tukevaa/ ylläpitävää, ja joskus voidaan hoitaa vain oireita. Osteopaattisi kertoo tarvittaessa mitä kehossasi on tapahtunut ja omien prioriteettiesi mukaan auttaa sinua voimaan paremmin. Mikäli on epäily jostakin osteopatian alan hoitomahdollisuuuksien ulkopuolisesta, tarvittaessa potilas välitetään ensin toisen terveydenhuoltoalan jatkodiagnosointiin tai hoitoon, jotta mahdollinen pohjimmainen syy voidaan sulkea pois. Tästä syystä osteopaatille voi tulla ensin. Osteopatian mukaan hoito tulee räätälöidä jokaiselle sopivaksi, ja siksi hoidamme mielellämme myös monialaisessa yhteistyössä.  

Osteopaatti on kiinnostunut siitä miten mikäkin kehon osa liikkuu, tai mikä ei liiku, ja keskittyy hoidossa ja potilaan informoimisessa näiden tasapainottamiseen. Potilaan omilla hoidon ulkopuolella tekemillä toimilla on suurin vaikutus muutoksien tapahtumiseen ja siksi osteopaatti pyrkii antamaan hyödyllisia pieniä askeleita liittyen työasentoihin, -välineisiin, ravitsemukseen ja -tapoihin, urheiluun ja päivittäisiin aktiviiteetteihin. Osteopaatin unelma on että jokaisella ihmisellä olisi pari urheilulajia joiden avulla he voivat ylläpitää mielen ja kehon liikkuvuutta ja terveyttä. Ihmiskeho on tehty liikkumaan ja nykyihmisen usein pitkäaikainen paikallaanolo on monissa ongelmissa mukana.  

Kokemuksesta

Valmistumisen jälkeen olen ollut töissä kahdella klinikalla Britanniassa. Molemmissa oli pienehkö tiimi manuaaliterapian alan ammattilaisia. Osteopaattien on General Osteopathic Council:n rekisteröitymiseen liittyvien määräysten mukaan suoritettava 30 tuntia jatkuvaa itsensäkehittämistä vuodessa, joten ammattiin liittyy väistämättä jatkuvaa oppimista. Olen saanut loistavaa palautetta molemmilta klinikoilta potilassuhteiden rakentamisesta, kuuntelutaidoista sekä itse manuaaliterapian taidoista. Hoitotyylini on toiminnallinen ja lempeä. Ammatillisesti minua kiinnostaa ongelmien ennaltaehkäisy ja urheilijoiden kanssa työskentely. Pitkän ajan suunnitelma on opiskella hevososteopaatiksi ja hoitaa ammattiratsukoita. Olen itse pyöräilijä ja uimari joten näidenkin lajien urheilijat kiinnostavat.  

Olen rekisteöitynyt osteopaatiksi Briteissä, voit tarkistaa asian GOC:n sivulta koodilla 10448. https://www.osteopathy.org.uk/register-search/

Tervetuloa hoitoon!  

Sara Vuoristo

Asiakaskertomuksia

Kerään asiakaspalautteita parhaillaan!

Pyrimme aina tarjoamaan mahdollisimman nopeaa, kustannustehokasta ja viimeisimpiin tutkimustuloksiin perustuvaa hoitoa Jyväskylässä.

Varaa aika hoitoon!

Varaa aika