Rinta- ja vatsaoireet

Rinta- ja vatsakipua voivat aiheuttaa sisäelinperäiset vaivat, mutta myös tuki- ja liikuntaelinten häiriötilat. Jälkimmäisistä kerromme hieman alla ja mitä niistä hoidamme.

Etkö ole saanut vielä diagnoosia vaivaasi?

Rinnan- ja vatsan seudun oireisiin meillä ovat erikoistuneet fysioterapeutti Anne Leikas, kiropraktikko Tuomo Pieti, naprapaatti Lauri Koho seVaraa aika ensikäynnille, niin selvitetään yhdessä oireidesi syntyperä!

Varaa aika ensikäynnille!

Rinta- ja vatsakivut ovat paikoitellen tuki- ja liikuntaelinperäisiä ja syynä kipuilulle voi olla rakenteet vatsan tai rinnan alueella, mutta myös heijastekivun myötä selän lihakset sekä selkärangan ja kylkiluiden nivelrakenteet. Näistä voit lukea lisää täältä.

Rintarangan vaivoissa on tärkeää eritellä, onko kyse akuutista sairauden aiheuttamasta tilanteesta, traumasta vai rasitusperäisestä tuki- ja liikuntaelinvaivasta.

Murtumia esiintyy kulkiluissa verrattaen helposti, mutta yleisesti kliinikon tarkka historian otto, erottelee nämä rasitusperäisistä.

Tyypillisesti rinnan alueen kipuilu on melko paikallista ja pistävän oloista. Yläkropan liike tai hengitys saattaa tuntua ikävältä. Rintalastan alueen kipu johtuu yleisesti joko selästä, tai kylkiluun ja siihen kiinnittyvän rustorakenteen ärtymisestä / tulehduksesta, jota esiintyy yleisesti useammassa kuin yhdessä rustorakenteessa. Jos rintalastaan kiinnittyvä rustorakenne on syypää, kutsutaan vaivaa kostokondriittiksi.

Vastaavasti, jos vaiva paikallistuu yhteen rustoniveleen rintalastassa, kutsutaan tätä Tiezen oireyhtymäksi.

Molempia hoidetaan rasitusta kontrolloimalla ja kipulääkkeillä, mutta myös manuaaliterapiasta voi olla apua jännitystilojen helpottamiseksi.

Nivel- ja rustorakenteiden lisäksi ärsytystä voi rinnan alueella aiheuttaa kylkivälilihasten ylikuormittuminen

Jyväskylässä Tiezen oireyhtymään ja kostokondriittiin ovat perehtyneet:
Kiropraktikko Tuomo Pieti, naprapaatti Lauri Koho sekä osteopaatti Sara Vuoristo.

Vatsalihasten erkauma

Vatsalihasten erkaumalla tarkoitetaan suorien vatsalihasten erkaantumista toisistaan vartalon keskilinjasta sivulle. Vatsalihakset erkaantuvat kaikilla odottajille raskauden loppupuolella, ja tämä on täysin normaalia. Erkauma palautuu suurimmalla osalla n.2 kk synnytyksestä, mutta osalla erkauma ei palaudu automaattisesti. Äitiysfysioterapiassa voidaan ultraäänellä tutkia erkauma ja vatsalihasten toimintaa sekä antaa yksilölliset ohjeet erkauman kuntouttamiseen sekä harjoitteluun. Lantionpohjan lihasten toiminta liittyy myös erkauman kuntoutukseen, ja äitiysfysioterapeutillamme on myös lantionpohjan fysioterapian lisäosaaminen.

Jyväskylässä vatsalihasten erkaumiin on erikoistunut:
Fysioterapeutti Anne Leikas

Tämän alueen oireita hoitaa:

Anne Leikas

Fysioterapeutti ja LitM (liikuntafysiologia)
Tutustu tästä

Tuomo Pieti

Kiropraktikko ja fysioterapeutti
Tutustu tästä

Lauri Koho

Naprapaatti ja koulutettu hieroja
Tutustu tästä

Sara Vuoristo

Tavoitteenani on parantaa asiakkaan liikkuvuutta ja vähentää hänen kiputuntemustaan, hoitamalla kokonaisvaltaisesti ottaen huomioon kehon, mielen ja ympäristön vaikuttavat tekijät.
Tutustu tästä

Pyrimme aina tarjoamaan mahdollisimman nopeaa, kustannustehokasta ja viimeisimpiin tutkimustuloksiin perustuvaa hoitoa Jyväskylässä.

Varaa aika hoitoon!

Varaa aika