Ryhmät

Ryhtiryhmä on kaikille soveltuva ryhmä, jossa saadaan tukea ja liikkuvuutta keskivartaloon unohtamatta tasapainoa ja suurten nivelten liikkuvuutta. Äitien ryhmä ja Odottajien ryhmä ovat nimensä mukaan raskauden ajan muutoksiin tukea antavia ryhmiä. Uudet ryhmät starttaavat aina syksyllä elo-syyskuussa ja tammi-helmikuussa.

Jokaiseen ryhmään mahtuu 10-15 henkilöä ja ryhmät kokoontuvat 9 kertaa (Odottajien ryhmä 5 kertaa). Ilmoittautua voi sähköpostitse anne(at)hyvinvointianneleikas.fi. Ryhmien toteutumisesta ja käytännön asioista infotaan ryhmäläisiä ennen ryhmän alkua. Tarkemmat aikataulut ja hinnat ryhmistä löytyvät: https://www.hyvinvointianneleikas.fi/ryhmat-aideille/

Ryhtiryhmä

Ryhmä sopii kaikille, ketkä haluavat parantaa ryhtiä, liikkuvuutta, tasapainoa ja keskivartalon hallintaa. Ryhmästä on hyötyä mm.selkäoireisille, niska-hartiaoireisille, skolioosista kärsiville, lisää ryhtiä, liikkuvuutta ja tasapainoa tarvitseville tai synnyttäneille äideille (jatkoryhmänä). Ryhtiryhmässä harjoitetaan spesifin kuminauhan avulla asennonhallintaa, keskivartalon aktivointia, tasapainoa sekä liikkuvuutta.  Ryhtiryhmä perustuu Spiraalistabilaatio-menetelmään, ja siitä voi lukea lisää Spiraalistabilaatio-yhdistyksen sivuilta. Linkki: https://www.spiraalistabilaatio.fi/

Äitien ryhmä

Ryhmä sopii kaikille, kenellä on heikkoutta lantionpohjassa ja/tai erkaumaa ja ketkä haluavat parantaa lantionpohjan ja keskivartalon lihasten toimintaa ja voimatasoa. Ryhmä on tarkoitettu fysioterapian tueksi ja ryhmä kokoontuu 9 kertaa. Ryhmän tavoitteena on keskivartalon lihasten löytäminen, tasapainottaminen, hallinnan ja automaattisen toiminnan löytyminen unohtamatta lantionpohjan lihaksia. Ryhti, hengitys ja lihasten kalvorakenteiden huomioiminen kuuluvat myös ryhmän ohjelmaan. Eri välineillä tehdään myös harjoitteita käsien ja jalkojen voiman parantamiseksi!

Äitien ryhmiin ilmoittautuessa varataan yksi 30 min käyntikerta fysioterapiaan ennen ryhmien alkua, jonka tarkoitus on yksilöllisen tilanteen/tarpeen katsastaminen alussa ja yksilöllinen ohjaus. Yksilökäynnille voidaan tarkistaa ultraäänen avulla alavatsan päältä lantionlihasten toimintaa (kun virtsarakko täynnä eli vältä wc-käyntiä 1-2 h ennen fysioterapia-aikaasi). Aiemmin minulla käyneet asiakkaat voivat ilmoittautua halutessaan suoraan ryhmiin. Mikäli sinulla on selkävaivaa tai muuta vaivaa, jota toivot katsottavan ennen ryhmän alkua, voit halutessasi varata myös normaalin 60 min fysioterapia-ajan, jolloin ehditään paneutua myös muuhun tuki- ja liikuntaelinvaivaan.

Odottajien ryhmä

Ryhmä sopii niille, joilla on normaalisti edennyt raskaus (ei riskiraskaus) ja liikkumista ei ole rajoitettu lääketieteellisistä syistä. Ryhmässä tehdään harjoitteita koko keholle, liikkuvuusharjoituksia ja lihaskuntoliikkeitä huomioiden lantionpohjan lihakset ja niiden rentoutus. Harjoitteita tehdään eri välineillä unohtamatta synnytykseen valmistautumista! :)

Kokemuksia ryhmistä:

"Vatsa on litistynyt, ei pömpötä enään entisenlailla."
"Esim aivastaessa lantionpohja on messissä mukana. Myös pystyasennossa harjoittelu onnistuu."
"Lantionpohja aktivoituu paremmin. Selkäkivut ovat vähentyneet. Kroppa voi hyvin."
"Ryhti ja kehon hallinta ovat parantuneet."
"Ryhmän pieni koko mahdollisti yksilöllisen ohjauksen. Hyvää monipuoliset nousujohteiset harjoitteet."
"Sai hyvät eväät omaan harjoitteluun ja kun sai kädestä pitäen -ohjausta."
"Kun huomasi edistystä niin se motivoi harjoittelemaan myös kotona. Tunnin jälkeen kropassa oli myös niin hyvä olo, että sitä halusi myös kotona."
"Sain kaipaamiani vinkkejä odotusajan liikkumiseen, venyttelyyn, lantiopohjan lihasten treenaukseen ja rentoutukseen."
"Odotin keholle hyvää tekeviä liikkeitä ja kohtaamisia muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa, ja niitä myös sain :)"

Tämän palvelun voit maksaa myös:

Tämän palvelun asiantuntija:

Fysioterapeutti ja LitM (liikuntafysiologia)

Anne Leikas

"Hyvinvointia, liikkumis- ja toimintakykyä – harjoittelua kohti tavoitteitasi!"
Lue lisää

Pyrimme aina tarjoamaan mahdollisimman nopeaa, kustannustehokasta ja viimeisimpiin tutkimustuloksiin perustuvaa hoitoa Jyväskylässä.

Varaa aika hoitoon!

Varaa aika