Fysioterapia

Fysioterapia on toimintaa, jolla pyritään ylläpitämään ja kehittämään yksilön hyvinvointia sekä toimintakykyä.

Tältä sivulta löydät tietoa näistä aiheista: (hyppää kohtaan klikkaamalla)

Fysioterapia

Fysioterapia on toimintaa, jolla pyritään ylläpitämään ja kehittämään yksilön liikkumiskykyä, terveyttä sekä toimintakykyä. Sen avulla voidaan hoitaa erilaisia akuutteja ja kroonisia kiputiloja, loukkaantumisia sekä toteuttaa leikkauksen jälkeistä kuntoutusta.

Fysioterapeutti on liikkeen ammattilainen ja osaa auttaa sinua selvittämään mahdollisten kiputilojen syitä sekä antaa neuvoja niiden hoitoon ja ennaltaehkäisyyn.

KiHy :llä fysioterapiaprosessi aloitetaan aina tilanteen alkukartoituksella, jolloin haastattelun ja tutkimisen avulla haetaan vastauksia kysymyksiin mitä ja miksi. Näiden pohjalta luodaan yksilölliset tavoitteet sekä kuntoutussuunnitelma, jota progressiivisesti toteutetaan fysioterapiaprosessin edetessä.

Fysioterapia on asiakkaan ohjausta ja neuvontaa, terapeuttista harjoittelua, yksilön oman aktiivisuuden korostamista sekä manuaalisia hoitokeinoja.

Kynnys fysioterapiaan hakeutumiselle tulisi olla matala. Toiminta meillä on aina asiakaslähtöistä ja pyrimme löytämään sinulle sopivat keinot toimintakykysi palauttamiseen, ylläpitämiseen tai kehittämiseen. Fysioterapiaan voi hakeutua myös ilman lääkärin lähetettä.

Tarjoamme fysioterapiaa myös urheilijoille! sekä odottaville ja synnyttäville äideille.

Lähetteellä saatava KELA-korvaus vähennetään käyntisi kokonaissummasta.

Fysioterapeuttimme erikoisosaamiset:

  • Rasitusperäiset vammat
  • Leikkauksen jälkeinen kuntoutus
  • Urheiluvammat
  • Ylä- ja alaraajojen vaivat
  • Olkapääkivut
  • Alaselän vaivat, joista erityisesti rasitusvammat / murtumat
  • Leuan alueen vaivat (purentaongelmat)
  • Äitiysfysioterapia
  • Lantionpohjan fysioterapia
  • Vatsalihasten erkauman kuntoutus

ART eli Active Release tekniikka

ART eli Active Release tekniikka on Yhdysvaltalaisen Dr. P. Michael Leahyn kehittämä manuaalinen käsittelytekniikka, jolla voidaan tehokkaasti käsitellä lihakset, hermot, jänteet, faskiat ja ligamentit.

Päänsäryt, selkäkivut, tenniskyynärpäät, rannekanavaoireyhtymät, ”penikkataudit”, olkapääkivut ja plantaarifaskiitit (kantakalvon tulehdus) ovat esimerkkejä siitä, mitä kaikkea ART:lla voidaan hoitaa tehokkaasti. Kaikilla näillä ongelmilla on yhteistä se, että ne johtuvat usein pehmytkudosten ylirasituksesta.

Syynä voi olla:

Akuutti syy, kuten revähdys tai venähdys

Pienten revähdysten ”kerääntyminen” pehmytkudokseen (jatkuva kuormitus)

Pehmytkudoksen hapenpuutos (hypoxia)

Kaikki yllä mainitut tilanteet johtavat siihen, että elimistö tuottaa kovaa ja arkaa arpikudosta. Tämä arpikudos kasaantuu ja sitoo yhteen kudoksia, joiden tulisi liikkua vapaasti. Tämän jatkuessa lihas lyhenee ja heikkenee ja kiristys lihasten jänteissä aiheuttaa jännetulehduksia sekä hermopinteitä. Tämä voi johtaa liikkuvuuden alenemiseen, voiman heikkenemiseen ja kipuun. Hermon ollessa kiristyksissä voi tuntua myös pistelyä ja puutumista kyseisen hermon hermottamilla alueilla.

Jokainen hoitokerta perustuu yhtäaikaiseen tutkimiseen ja hoitamiseen. Protokollissa yhdistyy terapeutin käsittely sekä asiakkaan tekemä liike. Hoidon aikana terapeutti tunnustelee kudosten rakennetta, kireyttä ja liikettä, ja näin ollen ongelmakohta löytyy usein jo ensimmäisellä hoitokerralla. ART:lle erityistä on se, että se perustuu yli 500 erilaiseen protokollaan, joilla voidaan tarkasti erotella kukin pehmytkudosrakenne ja hoitaa näin tehokkaasti ja tarkasti juuri ongelma-aluetta.

Yhdistettynä aktiiviseen kuntouttavaan harjoitteluun ART on tehokas keino erilaisten rasitusvammojen kuntouttamisessa sekä ennaltaehkäisemisessä.

Tämän palvelun voit maksaa myös:

Tämän palvelun asiantuntija:

Fysioterapeutti ja LitM (liikuntafysiologia)

Anne Leikas

Fysioterapeutti ja LitM (liikuntafysiologia)
Lue lisää
Fysioterapeutti

Siru Salonen

Fysioterapeutti
Lue lisää
Kiropraktikko ja fysioterapeutti

Tuomo Pieti

Kiropraktikko ja fysioterapeutti
Lue lisää

Pyrimme aina tarjoamaan mahdollisimman nopeaa, kustannustehokasta ja viimeisimpiin tutkimustuloksiin perustuvaa hoitoa.

Varaa aika hoitoon!

Varaa aika