Blogiartikkelit

Fysioterapia
OSA 2/ Lantionpohja, virtsankarkailu, synnytys ja juoksu

Tämä blogin toinen osa käsittelee lantionpohjan harjoittelua sekä sisältää tutkimustietoa ja käytännön työstä saamaa kokemusta juoksusta ja synnytyksestä yhdistettynä lantionpohjaan. Jos haluat tutustua lantionpohjan rakenteisiin ja virtsankarkailun määritelmään sekä yleisyyteen, lue ensin osa 1.

Lue teksti
Fysioterapia
OSA 1/ Lantionpohja, virtsankarkailu, synnytys ja juoksu

Tässä blogitekstin ensimmäisessä osassa käsitellään lyhyesti lantionpohjan rakenteita, virtsankarkailun esiintymisestä ja määritelmää sekä lantionpohjan yhteyttä vatsaontelon paineeseen.

Lue teksti
Hyvinvointi
Mikä ihmeen vestibulaari systeemi eli tasapainoelin?

Esimerkiksi USA:ssa kahdeksan miljoonaa ihmistä konsultoi lääkäriä huimauksesta johtuen. Yli 65 vuotiaista suurin syy hakeutua lääkärille on juuri huimaus. Tässä kirjoituksessa käymme läpi vestibulaari systeemiä eli tasapainoelimen toimintaa ja häiriöitä.

Lue teksti
Kiropraktiikka
Alaselkäkipu ja sen aktiivinen hoito - Kiropraktiikka ja alaselkäkipu (osa 2)

Vahvin näyttö alaselkäkivun hoitamiseen lukuisissa systemaattisissa katsauksissa sekä kansainvälisissä hoitosuosituksissa on todettu olevan liikunta. Blogisarjan toisessa osassa kerromme, miten kipeytynyttä alaselkää voi hoitaa ja milloin hakeutua hoitoon.

Lue teksti
Kiropraktiikka
Mitä on alaselkäkipu? - Kiropraktiikka ja alaselkäkipu (osa 1)

Alaselkäkipu aiheuttaa pitkällä aikavälillä enemmän työkyvyttömyyttä kuin mm. migreeni, masennus ja diabetes. Alaselkään keskittyvän blogisarjan ensimmäisessä osassa kerromme alaselkäkivun aiheuttajista ja mitä kaikkien olisi hyvä teitää alaselkäkivusta.

Lue teksti