Tuomo Pieti

Koulutus

Olen peruskoulutukseltani fysioterapeutti (JAMK). Kyltymätön kehittymisen halu ajoi Iso-Britanniaan (University of South Wales) lukemaan kiropraktiikan maisteriksi (MChiro) fysioterapiaopintojeni jälkeen ja nälkä se vain kasvaa syödessä.

Erityisinä mielenkiinnon kohteina minulla on ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi ja terveys, hermosto-, tuki- ja liikuntaelimistön ongelmien sekä urheiluvammojen hoito ja ennaltaehkäisy. Hoidoilla pyrin poistamaan hermosto-, tuki- ja liikuntaelimistön häiriötiloja, en siis ainoastaan niistä aiheutuvia kiputiloja.

Päätyön ohella

Klinikkatyön ohella olen ollut maajoukkue- ja seuraurheilijoiden tukena jalkapallossa ja yleisurheilussa jo useamman vuoden. Olen myös työskennellyt juniorijalkapallovalmentajana (UEFA B) yli kahdeksan vuotta ja toiminut niin joukkueiden kuin yksilöidenkin fysiikkavalmentajana.

Kaudella 2022-2023 toimin JYP-liigajoukkueen kiropraktikkona ja KADY-liigajoukkueen fysioterapeuttina.

Erityisosaaminen

Erikoisosaamiseen kuuluu sensomotoriikka, soveltava kinesiologia, liikeanalyysi ja terapeuttinen harjoittelu, nivelten manipulaatio- ja mobilisaatiotekniikat sekä akupunktion, että triggerpisteiden kuivaneulauksen (dry needling) soveltaminen kehon toimintahäiriöiden ja kipujen hoidossa. Olen myös sertifioitu urheilufysioterapeutti ja MDT terapeutti.

Olen Suomen Fysioterapeuttiliiton ja Kiropraktikkoliiton jäsen sekä terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen (Valvira) rekisteröimä Kiropraktikko ja Fysioterapeutti.

Asiakaskertomuksia

Niina 38v. - Huimaus, niska- ja pääkivuista

Olen 38- vuotias työssä käyvä nainen. Työskentelen teollisuudessa. En ole koskaan ollut urheilullinen. Minua on aina kiinnostanut enemmän käsityöt ja lukeminen kuin liikkuminen. Tämän seurauksena ryhtini on aina ollut huono ja älylaitteet ovat pahentaneet sitä entisestään.

Keväällä 2019 aloin kärsiä huimauksesta. Oireeni sopivat kaularankaperäiseen huimaukseen. Minulla oli hutera, epätodellinen olo. Liikkuessa tuntui kuin olisin keinuvalla laivan kannella, tuli äkillisiä ”humauksia”. Kärsin myös niska- ja pääkivuista. Väsyneenä ja stressaantuneena oloni paheni. Hakeuduin fysioterapiaan, josta sainkin pikkuhiljaa apua. Jumppaaminen vain pikkuhiljaa jäi, kun oireet olivat olleet jonkin aikaa poissa.

Keväällä 2020 innostuin kävelemään. Erään kävelylenkin alkumetreillä minua alkoi huimaamaan niin paljon että kaaduin. Muutkin vanhat tutut oireeni palasivat, joten hakeuduin taas fysioterapiaan. Oireeni helpottuivat taas pikkuhiljaa, mutta lenkille en uskaltanut enää lähteä kaatumisen pelossa. Olin varsin oireeton kesään 2021 asti, kunnes niskani ja hartiani alkoivat taas kiristyä. Minulle tuli autoa ajaessa huono olo, enkä jaksanut kunnolla tarkentaa katsetta ja sainkin elämäni ensimmäisen paniikkikohtauksen. Tästä seurasi se, että aloin pelätä autolla ajoa, mikä syrjäisen asuinpaikkani takia vaikeutti elämääni paljon.

Olin lukenut, että kiropraktikolla käynnistä voisi saada apua huimaukseen ja aloinkin selvitellä lähialueeni kiropraktikkoja. Tutkimusta tehdessäni osuin Kiropraktikko Tuomo Piedin sivuille ja luettuani hänen sivuiltaan asiakaskertomuksia päätin varata ajan Tuomolle.

Vastaanotolle saavuin jännittyneenä, mutta toiveikkaana. Olen aina jännittänyt kaikkea uutta, mutta jännitykseni oli aivan turhaa. Tuomo kuunteli kärsivällisesti tarinani ja testasi ja tutki tarkasti silmiäni sekä niska-hartiaseudun. Tuomo myös alkoi varovasti hoitamaan kovin jumissa ollutta niskaani. Kotiläksyksi sain silmäjumppaa sekä yläselän harjoituksia. Tuomo myös kaunistelematta kertoi, että jos haluan saada aikaan pysyviä tuloksia on minun tehtävä elämäntaparemontti ja otettava liikunta osaksi arkea. Eniten kuitenkin mieleeni jäivät Tuomon sanat, että kyllä sinut kuntoon saadaan. Se jo suuresti helpotti ahdistustani.

Ensimmäisen hoitokerran jälkeen pääni kääntyi jo aivan eri tavalla ja niska oli muutenkin aivan erituntuinen. Huimaus vielä jäi, mutta sekin helpotti jo toisen hoitokerran jälkeen. Kävin alkuun hoidettavana tiheämmin, mutta nyt hoitokertojen välit ovat jo pidentyneet. Minulle saattaa tulla edelleen ajoittain hieman huimausta, riippuen väsymyksen tilasta, stressin määrästä tai niskan sen hetkisestä jäykkyydestä. Olen kuitenkin saanut itse helpotettua oloani Tuomon antamilla ohjeilla. Autolla ajaminenkin on helpottunut huomattavasti ja olen myös uskaltautunut taas lenkkeilemään. Tunnin kävelylenkki sujuukin jo varsin mallikkaasti. Tunnen myös oloni kaikin puolin vahvemmaksi ja energisemmäksi. Töissäkin olen saanut positiivista palautetta uudesta iloisemmasta olemuksestani ja parantuneesta ryhdistäni.

Olen onnellinen, että uskalsin lähteä hakemaan apua vaivaani Tuomolta ja voinkin lämpimästi suositella Tuomoa kaikille, jotka kärsivät huimauksesta. Ilman Tuomon apua en varmasti olisi päässyt näin hyvään kuntoon. Tehtävää minulla vielä riittää. Olen vasta elämäntaparemonttini alussa, mutta tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.


Kiitos Tuomo!

Amanda 24v. - Pitkittynyt rintakipu, Tietzen syndrooma

Olen käynyt Tuomon käsittelyssä säännöllisesti kevään ajan saaden apua rintakipuuni.

Oireeni alkoivat vuonna 2016. Rintaani särki, rintarangan alue oli todella arka kosketukselle sekä jatkuvat kivut ajoivat minut todella syviin vesiin. Ravasin lääkärillä peläten pahinta noin 1,5 vuoden ajan, kunnes minulle diagnosoitiin Tietzen syndrooma.

Tietzen syndrooma aiheuttaa yhden tai useamman kylkiluun ja kylkiruston liitoskohdan kipeytymisen, eikä syytä tälle tarkkaan tiedetä. Normaalisti oireet häviävät ajan myötä itsestään, mutta minua ne ovat vaivanneet jo lähes viisi vuotta.

Oireita hoidettiin ensin kortisonipistoksilla, mutta niistä ei ollut pitkäaikaista apua. Tästä syystä aloin etsimään apua muualta, ja olin Tuomoon yhteydessä asian tiimoilta. Hänellä on kokemusta erilaisista rinnan alueen kiputilojen hoidosta, joten päätin kokeilla kiropraktiikkaa avuksi oireisiini. Käsittelyiden lisäksi olen tehnyt aktiivisesti Tuomon neuvomia kiertoliikkeitä sekä rintaa avaavia liikkeitä, jotka ovat auttaneet kipeän rintani lisäksi myös selkäpuolen kiputiloihin.

Voin iloikseni sanota, että kipuni ovat vähentyneet huomattavasti ja kipukohtauksia on tullut hoitosuhteen aloittamisen jälkeen vain pari kertaa, kun ennen niitä saattoi tulla jopa viikoittain useampia. Viiden vuoden kipuilun jälkeen uskon vahvasti, että kiropraktiikka voi mahdollisesti jopa parantaa kroonistuneet kipuni täysin.

Kiitos!

Tarja 57v. - Takareiteen säteilevä kipu

Olin kärsinyt pitkään mystisestä takareiteen säteilevästä kivusta. Välillä tilanne oli parempi, välillä pahempi. Kivun alkuperää ja parannusta siihen oli yritetty vuosien ajan ratkoa usean fysioterapeutin, fysiatrin ja osteopaatin voimin. Jokaisella asiantuntijalla oli eri teoria siitä mikä on vialla, mutta helpotusta kipuun en saanut. Siinä vaiheessa, kun kiputilanne oli niin paha että en pystynyt olemaan ollenkaan istuma-asennossa, otin yhteyttä Tuomoon.


Viiden hoitokäynnin jälkeen kipu on poissa! Paitsi että Tuomo pystyi paikallistamaan syyn ja hoitamaan minut kuntoon, sain häneltä myös itsehoito-ohjeet joilla voin itse estää kivun uusiutumisen. Hän ei keskittynyt pelkästään oireiden tukahduttamiseen vaan siihen, miten kivun perimmäinen syy saadaan hoidettua ja pysymään poissa.


Olen ikuisesti kiitollinen ja suosittelen lämpimästi!

Inka vauvan 7kk - Motorinen kehittyminen

Olin huolissani 7-kuisesta vauvastani, joka ei vielä kääntynyt vatsalta selälleen.

Olimme käyneet kunnallisessa fysioterapiassakin eikä juurikaan ollut tullut edistystä. Halusin kokeilla vielä kiropraktikkoa, koska minusta tuntui, että vauva oli jotenkin ”jumissa”, eikä siksi pystynyt kääntymään.

Ensimmäisellä hoitokerralla huomattiin jonkinlainen jumi/lukko kädessä/lavassa. Käsi ei noussut vaakatasoa ylemmäs. Hoito oli lempeä, mutta tehokas. Tuomo tutki vauvaa hetken ja paineli vauvan selkää samalla kun vauva makoili vatsani päällä ja naureskeli. Kun kokeilimme miten käsi toimii, se nousikin ylös asti.

Samana iltana kotona vauva yhtäkkiä kääntyi vatsalta selälleen. Vauva toisti sen useampaan kertaan ja molempiin suuntiin. Vauva alkoi myös viihtymään vatsallaan, mitä ei aikaisemmin tehnyt. Kuukauden sisällä vauva oppi myös ryömimään, konttaamaan ja nousemaan tukea vasten.

Ilman Tuomolla käyntiä edistystä ei välttämättä olisi tapahtunut. Kukaan muu ei ollut huomannut ongelmaa kädessä/lavassa. En ollut osannut odottaa käynnistä niin suurta apua. Jos olisin tiennyt, että apu voisi olla noin suuri, olisin tullut jo monta kuukautta aikaisemmin!

Olen myös itse saanut apua selkäkipuihin sekä iskiaskipuihin.

Sabina

Eeva 62v. - Kipeä olkapää – kiertäjäkalvosinoireyhtymä

Skolioosin myötä olin tottunut pitämään selästäni hyvää huolta. Pysyin toimintakykyisenä liikkumalla sekä käyttämällä erilaisia kehonhuoltopalveluja. Kunnes yli kuusikymppisenä oikea olkapääni alkoi kipeytyä ja käsivarren liikelaajuus pienetä olemattomiin. Oloni oli tukala. Olin jo jonkun kerran käynyt tutulla hierojalla, mutta siitä ei nyt yllätyksekseni ollutkaan apua.

Lääkärin pakeilla selvisi, että kyseessä oli kiertäjäkalvosimen tulehdus. Olkapää kuvannettiin ja ultrattiin, mutta mitään isompaa vammaa ei todettu. Silti kipu vain lisääntyi. Sain särkylääkereseptin ja fysioterapeutilta ohjeita, millä liikkeillä voisin olkaani kuntouttaa. Ainut pulmani oli, että en juurikaan pystynyt tekemään kyseisiä liikkeitä.

Sattumien summana päätin kokeilla uutta hierojaa, joka ehdotti kiropraktikolla käyntiä ja varasi ajan Tuomolle. Minua hirvitti pelkkä ajatuskin, mutta epätoivo on melkoinen motivaattori.

Heti ensimmäisellä käynnillä Tuomo totesi, että kyllä tästä vielä olkapää tulee – ja alkoi hoitaa ja neuvoa liikkeitä myös niskan vahvistamiseen. Ja samalla rauhallisesti selittää, mitä kiropraktiikka oikeasti on. Yksi osa hoitoni aloitusta olikin pelkojeni hälventäminen.

Tuomo teki alusta asti yhteistyötä uuden hierojani kanssa ja tällä yhdistelmällä sekä kotiharjoitteilla lähdettiin matkaan. Pientä edistymistä alkoi tapahtua heti, mutta eteen tuli myös takapakkeja. Säännölliset, loppua kohti harvenevat käynnit, rehelliset tilannearviot, harjoitteiden päivittäminen ja ohjaaminen sekä mielialatsemppaus jatkuivat noin puolen vuoden ajan.

Nyt olkapääni on pääsääntöisesti kivuton ja käden liikeradat lähes palautuneet. Kaiken lisäksi minulla on takataskussa täsmäliikkeitä, joiden avulla sekä puran yläselän ja niskan jumeja että vahvistan tarvittavia lihaksia. Ja todellakin tiedän, missä saan tarvitsemaani ylläpitohoitoa tai mihin heti suuntaan, jos tilanne alkaa yhtään huonontua.

Olen todella kiitollinen Tuomolle saamastani avusta

Niina 33v. - Välilevyn prolapsista maailmanmestaruuteen ja -ennätykseen.

valilevyn pullistuma, prolapsi fysioterapia, kiropraktiikka, jyvaskyla 1

Harrastan kahvakuulaurheilua kansainvälisellä tasolla ja lunastin maaliskuussa 2018 paikan Suomen maajoukkueeseen. Valmistauduin kaksiin eri EM-kisoihin.

Keväällä 2018 vasen pakarani alkoi oireilla saliohjelman vaihduttua. Eräällä kerralla viikonloppuna, aika alussa treeniä, maastaveto-liikkeen yhteydessä tuntui pistävää kipua alaselässä ja vasemman pakaran seudulla. Ajattelin, ettei tämä ole vakavaa, jospa se johtuu vaan huonosta alkulämmittelystä, josta unohdin muutamat perusliikkeet. Kotiin päästyäni alaselänkivut olivat jo aika kovat, joten varasin ajan työterveyslääkäriin.

Lääkäri totesi taivuttelujen ym. liikkeiden jälkeen, ettei kyse ole mistään vakavasta. Minulle määrättiin muutama päivä lepoa sekä hieman vahvempaa kipulääkettä. Treenejä sai jatkaa tuntemusten mukaan. Henkisesti olin kuitenkin kovin rikki, sillä en tiennyt miten tämä vaikuttaisi kisoihin valmistutumiseen.

Muutamien viikkojen aikana kivut vaihtelivat. Treenitkään ei kulkeneet toivotulla tavalla. Sain hieman helpotusta mm. kalevalaiselta jäsenkorjaajalta sekä kaverin vinkkaamana testasin myös osteopaatin hoitoa, joka oli itselle uutta. Hetkellisesti nämä auttoivatkin ja päätin lähteä toukokuun alun kisoihin Unkariin.

välilevyn pullistuma, prolapsi fysioterapia, kiropraktiikka, jyvaskyla 2

Unkarin kisareissun aikana tilanne muuttui ja paheni. Varpaillenousu ontui voimakkaasti vasemmalla jalalla ja istuessa alaselässä/vasemmassa pakarassa tuntui ”poltetta” ja voimakasta kipua, joka jatkui reittä pitkin pohkeen kautta aika tunnottomiin pikku- ja sen viereiseen varpaaseen. Näitä kipuja sain hillittyä aiemmin lääkärin määräämillä kipulääkkeillä. Onnekseni ystävät ohjeistivat ottamaan yhteyttä urheiluvakuutuspiirin kuuluvaan lääkärikeskukseen. Pääsin tarkempiin tutkimuksiin ja lannerangan MRI:ssa varmentui sentraalinen, vasenvoittoinen prolapsi, mikä komprimoi S1-juuren lähtökohtaa.

Sain kovat kipuläkkeet ja lähetteen fyssarille sekä pidemmän sairausloman kuntoutumiseen. Lääkäri suositteli Tuomo Pietiä, joten varasin ajan hänelle. Tuomon antamien hoitojen ja kotona tehtävien jumppaliikkeiden avulla kivut alkoivat muuttua, parempaan. Alussa hoitokerrat olivat tiheämpään. Pikkuhiljaa kuntoutus eteni kerta toisensa jälkeen edelleen parempaan suuntaan ja tällä hetkellä puolen vuoden aikavälillä kertyneiden kahdeksan hoitokerran jälkeen, tapaamiset ovat muuttuneet harvaksi. Lähinnä itselle ns. ”tarkastus- ja ylläpitokäynneiksi” – oman mielen rauhoittamiseksi, että kaikki on varmasti kunnossa.

Maltillisen kuntoutumisvaiheen jälkeen pääsin onnekseni takaisin rakkaan harrastukseni pariin rautapallojen kanssa. Pikkuhiljaa kuormaa kasvattamalla sekä edelleen maltillisella ja tarkalla keskittymisellä treeneihin pääsin osallistumaan kolmiin arvokisoihin:

  1. MM-kisat Latviassa lokakuussa. Kotiin tuomisena tuli hopeaa LC 24 kg (2 x 24 kg kuulilla rinnalleveto-työntö) tuloksella 44 toistoa!
  2. Toisen liiton EM-kisat olivat marraskuun alussa Portugalissa, joista voitin mestaruuden LC 20 kg 67 toistolla ja 24 kg tempauksesta hopeaa 98 toistolla.
  3. Marraskuun lopussa osallistuin vielä Maratonin MM-kisoihin Espanjassa. Sieltä voitin kaksi mestaruutta: 30 min 20 kg OALC tuloksella 360 toistoa (30 min yhdellä 20 kg kuulalla yhtäjakoista nostamista rinnalleveto-työntöä) ja 60 min 16kg OALC 836 toistoa, joka on myös ME-tulos.
valilevyn pullistuma, prolapsi fysioterapia, kiropraktiikka, jyvaskyla 3

Haluan kiittää Tuomoa edes tällä tavalla tavattoman paljon! Otit keväällä vastaan yhden urheilu-urani kurjimmista (toistaiseksi) päivistäni ikinä. Olit oikeasti kuulolla loukkaantumiseni kanssa – KIITOS!!!

Suvi 30v. - Apua raskauden jälkeiseen lantio/häpyliitoskipuun (osteitis pubis)

Kuopukseni syntyi keväällä 2017. Kesän aikana palasin takaisin lenkkipoluille. Syksyllä 2017 lonkat alkoivat kipeytyä. Ensin vain juostessa, lopulta myös kävellessä.

Syksyn mittaan kivut pahenivat estäen lopulta normaalin arjen sujumisen. Kivut tuntuivat vaihdellen koko lantion ja alaselän alueella. Siivoaminen, ostoskärryjen työntäminen ja lyhyetkin kävelyt olivat tuskallisia. Normaali aktiivinen elämäntapani oli rajoittunut huomattavasti. Kävin kipujen vuoksi lääkärissä ja lopulta keväällä 2018 sain lähetteen magneettikuviin. Magneettikuvien perusteella diagnoosiksi löytyi osteitis pubis.

Luulin diagnoosin saatuani elämäni helpottuvan ja sopivan hoidon löytyvän, mutta tilanne oli edelleen sama. Söin kuukauden tulehduskipulääkekuurin, kävin fysioterapeutilla, mutta mistään ei tuntunut löytyvän apua. Olin todella epätoivoinen, enkä enää oikein uskonut, että kukaan voisi minua auttaa.

Kesällä 2018 minulle alettiin puhua kiropraktikko Tuomosta. Olin epäileväinen, olinhan kokeillut jo monenlaista, rahaa oli kulunut turhaan erilaisiin hoitoihin, eikä mistään ollut hyötyä, oikeastaan kivut välillä jopa pahenivat.

Lopulta syksyllä 2018 rohkenin soittaa Tuomolle ja varasin ajan. Ennen hoitoja pystyin kävelemään metsässä lyhyitä matkoja rauhallisella vauhdilla, asfaltilla käveleminen ei edelleenkään onnistunut. Elin vaihtelevien ja elämää rajoittavien kipujen kanssa ja olo oli aika toivoton.

Kun saavuin ensimmäiselle vastaanottokäynnille, en tiennyt mitä tuleman pitää. Jännitin sitä, että kivut vain pahenevat. Päätin kuitenkin luottaa siihen, että ”tilanne on hoidettavissa”, kuten Tuomo asian ilmaisi. Onneksi luotin, sillä tällä hetkellä, keväällä 2019 kun kuudes hoitokerta on nyt takana, kivut ovat lähes kokonaan hävinneet, pystyn esimerkiksi lenkkeilemään reippaalla tahdilla jopa 8 km. Olen toiminut Tuomon ohjeiden mukaan, tehnyt alaselän/lonkan liikekontrolli ja vahvistavia harjoitteita kasvattaen pikkuhiljaa kuormitusta.

Parasta on, että voin vihdoin nauttia kotiäitiydestä. Voin vetää lapsia pulkassa tai viedä kylän kauimmaiseen leikkipuistoon. Voimme lenkkeillä yhdessä mieheni kanssa ja alkaa suunnitella ensi kesän vaelluksia. Kiitos tästä kuuluu Kiropraktikko Pietille!

Milena 27v. - SI (Sacroiliac) -nivelen toimintahäiriö ja kipu

Kesällä 2015 selkäni alkoi oireilla juostessa. Pistävää, sykkivää kipua satunnaisesti vasemmalla puolella alaselästä säteillen pakaraan. Pelaan aktiivisesti amerikkalaista jalkapalloa ja ajattelin että pelikauden alkaessa, sekä treeni-intensiteetin kasvaessa lihakset olivat vain jumissa. Kävin hierojalla, venyttelin ja pidin taukoa treeneistä. Kivut hellittivät silloin, mutta tulivat kuitenkin jatkuvasti pian takaisin. Suorituskyky urheilussa alkoi laskea ja loppukesästä 2016 kivut pahenivat niin, että alkoivat häiritä myös päivittäistä arkielämää. Kävely vaikeutui ja jo ihan kenkien jalkaan laittaminen alkoi aiheuttaman haasteita. Pahinta kuitenkin oli kipu, joka herätti öisin. Väsymys alkoi näkyä, urheilu jäi vähemmälle ja vaikka kuinka tsemppasin, oli arki haastavaa. ”Kyllä tämä tästä” asenne sai riittää, kun yhtenä päivänä sängystä nouseminen ei enää onnistunut. Hälytyskellot alkoivat vihdoin soida ja menin lääkäriin. Tuloksena purkki vahvoja kipulääkkeitä. Oireet helpottivat hetkeksi, mutta pikkuhiljaa alkoivat palata.

Tavoitteena kaudelle 2017 minulla oli naisten amerikkalaisen jalkapallon MM-kisat Kanadassa. Tiesin että asiaa kisoihin ei ole, jos kroppa ei toimi. Olin mm. pitänyt selässä kylmää/kuumaa, jumpannut ja venytellyt, pitänyt taukoa urheilusta, levännyt, käynyt hierojalla ja syönyt lääkkeitä, mutta mikään ei auttanut pysyvästi.

Kuulin onnekseni kaveriltani Kiropraktikko Tuomosta ja tammikuussa 2017 päätin kokeilla kiropraktiikkaa ensimmäisen kerran. Se oli yksi tärkeistä hetkistä urheilu-urallani, sillä en olisi ollut maajoukkuekunnossa ilman Tuomon ammattitaitoa.

Ensimmäisellä kerralla Tuomo tutki koko kropan ja tuli siihen tulokseen, että kyseessä oli SI-nivelen ongelma. Luultavasti vuosia sitten pelitilanteessa lonkkani oli saanut osuman, jonka seurauksena SI-niveliin oli jäänyt toiminnallinen häiriö ja siitä syystä lantio oli ärtynyt. Ensimmäisen kerran jälkeen en voinut uskoa miten hyvään kuntoon selkäni tuli käsittelyn ansiosta. Tuomo selitti tarkoin ja rauhallisesti ensin mitä tekee, sillä eriasennoissa ”vääntely” tuntui aluksi itselle todella erikoiselta ja ehkä vähän jännittävältäkin. Kuitenkin Tuomon ammattitaitoinen ote ja vankka kokemus teki tilanteesta luontevan. Tuomo ohjasi kotiharjoitteita ja neuvoi, kuinka voin ylläpitää saavutettuja tuloksia. Kivut hävisivät kokonaan ja kroppa alkoi toimia. Pelasin nyt kesällä pitkästä aikaa ensimmäisen kivuttoman pelikauden ja mikä parasta, pystyin lopettamaan kipulääkkeet. Kroppa toimii edelleen tasapainoisesti ja pystyn urheilemaan täysillä.

Suosittelen Tuomoa kaikille, jotka kokevat tarvitsevansa apua hermoston, sekä tuki- ja liikuntaelimistön vaivoissa. Tuomo on ammattitaitoinen kiropraktikko ja fysioterapeutti, joka tietää mitä tekee!

Kirsi 55v. - Apua niskaperäiseen päänsärkyyn, rintarangan kipuun ja migreeniin

Olen Kirsi, 55-vuotias ja kärsinyt kovista, jatkuvista niska-ja takaraivokivuista sekä toistuvista migreenikohtauksista jo vuosia.

Kävin hierojalla mutta apu oli vain tilapäinen ja söin jatkuvasti särkylääkkeitä. Jouduin käyttämään jopa lääkärin määräämää niskatukea kun kipu oli pahimmillaan.

Puolitoista vuotta sitten menin kiropraktikko Tuomo Pietille. Aluksi kävin käsittelyssä kolmen viikon ajan kerran viikossa ja sen jälkeen noin kuukauden välein. Rintarangasta löytyi jumi joka aiheutti kipuja joita luulin jopa sydänkivuiksi. Ensimmäisellä hoidolla kivut lähtivät eivätkä ole palanneet. Viikon tein kahden tunnin välein Pietin neuvomaa niskaliikettä ja teen sitä edelleen päivittäin. Käyn myös säännöllisesti kuntosalilla.

Niskakipu pysyy poissa ja voin tehdä raskaita töitä. Esim. niin pieni homma kuin haravointi, jota en ole voinut tehdä vuosiin, ei enää aiheuta niskajumia. Lihakset toki kipeytyy mutta kipua ja jumeja ei tule! Migreenikohtauksia on tullut vain kaksi kokoaikana ja nekin valoherkkyydestä johtuen. Parasta on, että olen päässyt eroon särky-ja närästyslääkekierteestä. Kaikki on kiropraktikon ja saatujen ohjeiden mukaan jumppaamisen ansiota. Ja mikä mukavinta, käynnit Pietillä eivät ole tuskaa, Tuomo on rauhallinen ja ammattitaitoinen.

Aion käydä säännöllisesti jatkossakin!

Ilpo 65v. - Apua polvi- ja lonkkaoireisiin

Kävellessä toistunut polvikipu varjosti muutama vuosi sitten alkaneita eläkepäiviäni. Vasemmassa polvessa diagnosoitiin melko paha kulumaoireisto. Kipu alkoi pahimmillaan jopa alle parinsadan metrin kävelyssä, pakottaen jopa pysähtelemään. Hankkimani kiristettävä ortopedinen tuki paransi osin tilannetta, mutta pistokset eivät tuoneet toivottua apua. Melko aktiiviselle liikkujalle tilanne oli kuitenkin aika vaikea. Onneksi yösärkyä ei paljon ollut.

Käyttämäni hierojan penkillä kuulin uudesta kiropraktikosta Tuomosta. Päätin kokeilla, olisiko hänen käsittelystään apua polveni ongelmiin. Itselläni oli aiemmin vain ohut kokemus kiropraktiikasta, ei kuitenkaan kielteinen. Käsitykseni oli, että ammattikunnan käsittely kohdistuu lähinnä selkään. Myös otteiden mahdollinen kovuus arvelutti hieman.

Tuomon silmä havaitsi heti ensimmäisellä käyntikerralla polven lihaksiston heikentyneen, mahdollisesti hieman toispuoleisen kävelyn takia. Mobilisoivan käsittelyn lisäksi sain ohjeen lihasten vahvistamisesta vesijuoksulla ja sopivalla kuntosaliharjoitteella. Aika ajoin uusiutuneet praktiikkakäynnit testasivat polven tilaa samoilla liikkuvuus- ja asentotesteillä, sekä sopivilla käsittelyillä säärestä alaselkään saakka. Havaitsin myös Tuomon huolellisen kirjanpidon auttavan etenemisen seurannassa.

Katson mainittujen toimenpiteiden olleen syynä polveni tilan paranemiseen. Kävely alkoi sujua jo ilman tukea. Ilmeisesti polvioireeseen liittyvää lonkan ajoittaista oiretta on saatu myös pysymään kurissa Tuomon käsittelyssä. Oireiden syy-seuraus suhdetta on spekuloitu monta kertaa, vaivojen monisäikeisyyden paljastuessa vähitellen Tuomon opeista. Ikäkauttani uhkaavaa nivelten ja tukirangan jäykistymistä on koetettu ylläpitää ajoittaisilla huoltokäynneillä.

Käsitykseni kiropraktikon laajan koulutuksen tuomasta erittäin korkeasta ammattitaidosta on selvinnyt Tuomon penkillä. Fysioterapeutin koulutus taustalla tuonee lisäpohjaa. Tukirangan erilaiset virheasennot ja liikkumattomuudet ovat usein piilevä oireiden syy. Olen kuitenkin havainnut tarkoissa ja ammattimaisissa asento- ja liikkuvuustesteissä niiden monesti paljastuneen. Reippaatkin otteet on tehty erittäin keskittyneesti, oikeaa alkuasentoa ja rentoutta huolellisesti hakien. Aiemmat arveluni kiropraktikon käsittelystä ovat melkoisesti muuttuneet.

Käsitykseni on, että myös polven ongelmia voi lähestyä Tuomon penkillä. Oma polveni toimii kulumasta huolimatta kohtuullisesti. Uusintakäynneillä koetetaan jalan ja alaselän liikkuvuutta pitää ennaltaehkäisevästi yllä. Penkiltä lähtee aina keveämmällä jalalla kotiin!

Jaana 53v. - Syntymävika ja akuutti polvikipu korjaantuivat Tuomon ohjeilla!

Vasemmassa kädessäni on syntymävika ja sen seurauksena minulla on aina ollut enemmän tai vähemmän ongelmia käteni kanssa. Kädessäni on asentovirheitä – en vain yksinkertaisesti ole saanut kättäni tiettyihin asentoihin. Monissa arjen toimissa käden vajavaisuus on häirinnyt, esim. jumpatessa, nostaessa jotakin ja vaikkapa kuntosalilla harjoitellessa. Käsi ei vaan toiminut…tai niin minä luulin.


Olen soittanut viulua 9-vuotiaasta saakka. Aloittaminen oli hankalaa, koska viulun pitäminen leuan alla, vasemmalla olalla, tuntui ihan mahdottomalta. En pystynyt kääntämään vasenta kyynärpäätä viulun alle niin, että olisin sormillani yltänyt viulun kieliin. Kovasti kyllä opettajani yritti ohjastaa, mutta kuukauden jälkeen hän tuumi, että mitäs jos vaihdetaan puolta…ja niin siinä kävi, että minusta tuli vasenkätinen viulisti. Olen kiitollinen ensimmäiselle viulunsoiton opettajalleni, joka ennakkoluulottomasti käänsi viulustani kielet toisinpäin ja tuumasi, että hoituu se homma näinkin, kyllä sinusta viulisti tulee. Samanlainen asenne oli myös Tuomo Pietillä, hän sanoi minulle, että kyllä kädestä vielä normaali tulee.


Varasin alunperin ajan vastaanotolle ihan muun asian takia ja samalla tulin kertoneeksi kädestäni. Tuomo kiinnostui, kyseli ja siitä kaikki lähti liikkeelle. Muistelen, että ihan silmät paloivat innostuksesta:-) ja se oli oikeastaan se juttu, minkä takia päätin varata uuden ajan. Hän oli innostunut työstään ja otti asiakseen selvittää mikä kädessäni oli. Heti samaisena kertana käteni liikkuvuus parani. Löysin itsestäni lihasryhmiä, joita en ollut koskaan oikein käyttänyt. Tuomo pisti minut hommiin ja lupasi, että kesään mennessä käsi on lähellä samaa tasoa kuin oikea käsi. Sain harjoitteet ja homma eteni. Kävin reilun puolen vuoden ajan kerran kuussa hakemassa uusia ohjeita. Tuomon ohjeet olivat helposti ymmärrettäviä, ymmärsin myös miksi tietyn liikkeen teen ja missä sen pitää tuntua. Tuomo piirsi aina taululle hauskat tikku-ukot, jotka tekivät saamiani liikkeitä. Se oli vähän niin kuin aikoinaan Kylli-täti piirteli ja samalla kertoi tarinaa. Otin kännykällä kuvat tikku-ukoista ja kotona oli helppo muistaa liikkeet kuvia katsomalla.


Kun ensimmäisestä tapaamisestamme oli kulunut useampi kuukausi olin innoissani. Jatkuvasti tapahtuvat muutokset harjoitusten myötä toivat ison muutoksen koko elämääni. En tiennytkään, että viulunsoiton ei pidäkään olla niin työlästä kuin olen aina luullut:-) Ymmärsin miksi joogaaminen oli aina tietyissä liikkeissä hankalaa. Huomaan eron ihan arkisia askareita tehdessä, olen vapautunut fyysisesti ja tunnen olevani enemmän tasapainossa. Olen myös laulaja ja laulunopettaja ja suureksi ilokseni olen havainnut, että käteni toiminnan paraneminen on vapauttanut myös laulamista. Ihminen on ihmeellinen kokonaisuus.


Kävin juuri uuden ongelman kanssa Tuomon vastaanotolla. Liukastuin kadulla ja polvi kipeytyi. Kipu ei hellittänyt, jalka tuntui liikkuvan, mutta en saanut polvea täysin koukistettua. Olin jo varannut ajan lääkäriin, mutta päätin pirauttaa Tuomolle, josko hän pystyisi asialle jotakin tehdä. Sieltä tuli selkeä vastaus, että kyllä homma hoituu. Jo vastaanotolla jalka koukistui kunnolla, lantion runksautus siihen auttoi. Sain selkeät ohjeet polven jumppaammiseen ja muutaman päivän sisällä vaiva helpottui. Nyt jalka on kunnossa ja kipu poissa.


Kiitos Tuomo siitä, että sait minut ymmärtämään mitä pitää tehdä ja miksi. Ohjeesi ovat selkeitä ja tehokkaita, sait minut luottamaan siihen , että tiedät mitä teet. Olet myös suorapuheinen, teet selväksi sen, että itsestään asiat eivät hoidu, vaan on tehtävä töitä edistymisen eteen.


Käännyn mielelläni Tuomon puoleen jos kropassa on ongelmia ja suosittelen lämpimästi muillekin!

Kiitos Tuomo kannustuksesta, asenteesta ja ammattitaidosta! Olet mies paikallaan!

Pyrimme aina tarjoamaan mahdollisimman nopeaa, kustannustehokasta ja viimeisimpiin tutkimustuloksiin perustuvaa hoitoa Jyväskylässä.

Varaa aika hoitoon!

Varaa aika