Ylä- ja keskiselän oireet

Yläselän kiputilat ovat usein pistemäisiä ja tuntuvat eritoten liikkuessa, päätä kääntäessä tai jopa sisäänhengittäessä.

Etkö ole saanut vielä diagnoosia vaivaasi?

Ylä- ja keskiselän oireisiin meillä ovat erikoistuneet kiropraktikko Tuomo Pieti, naprapaatti Lauri Koho sekä Varaa aika ensikäynnille, niin selvitetään yhdessä oireidesi syntyperä!

Varaa aika ensikäynnille!

Yläselän kiputilat ovat verrattaen yleisiä ja kestoltaan yleisesti lyhyempi kuin mm. alaselkäkivut.

Yleisesti keskiselän / yläselän kivut johtuvat lihasjäykkyydestä, lihaskrampeista tai nivelten toimintahäiriöistä.  

Suurin osa keskiselän kivuista on luonteeltaan hyvälaatuisia, vaikka kipu voi olla huomattavan kovaa. Kipu voi myös säteillä kylkeen tai jopa rinnan puolelle pistemäisenä. Rintakipujen kanssa kannattaa vaiva aina selvittää ensin lääkärin kanssa.

Kudoksia, jotka voivat olla mukana luomassa kipua on monia, mutta yleisimpiä näistä ovat keskiselän nivelrakenteet, välilevyt sekä rangan myötäiset lihakset. Välilevyjen pullistumat rintarangassa eivät ole niin yleisiä kuin alaselän tai niskan, mutta paikoitellen niitäkin esiintyy. Ne yleisesti aiheuttavat selkeän säteilevän kivun poikittain selästä rintaan. Vastaavasti voi joskus esiintyä myös vyöruusu, vaikkakin usein ihottuman kanssa.

Kuitenkin, yleisimpänä keskiselän vaivana on lihasjäykkyys / jumi sekä kansankielellä kutsuttu fasetti- tai nikamalukko. Vastaava jumi tai fasettilukko saattaa aiheuttaa lievää säteilyä paikallisesti selän ja lapojen alueelle, mutta paikoitellen myös säteilevää kipua kylkiin, hartioihin tai rintaan. Joskus vastaava selkäjumi saattaa myös vaikeuttaa pään kääntämistä ja luoda vihlovaa kipua lapojen alueelle, sikäli päätä yrittää kääntää.

Yleisimmin kun selkävaivaa helpotetaan, helpottaa myös rinnassa esiintyvä mahdollisesti pistävä kipu. Paikoitellen tämä pistävä kipu saattaa tuntua mm. sisäänhengityksessä. On tärkeää, että rinta- ja vatsakivut selvitetään ensisijaisesti lääkärissä.

Jyväskylässä ylä- ja keskiselän oireisiin ovat erikoistuneet:
Kiropraktikko Tuomo Pieti, naprapaatti Lauri Koho sekä osteopaatti Sara Vuoristo.

Tämän alueen oireita hoitaa:

Tuomo Pieti

Kiropraktikko ja fysioterapeutti
Tutustu tästä

Lauri Koho

Naprapaatti ja koulutettu hieroja
Tutustu tästä

Kemal Könec

Koulutettu hieroja
Tutustu tästä

Olli Hakkarainen

Koulutettu hieroja
Tutustu tästä

Sara Vuoristo

Tavoitteenani on parantaa asiakkaan liikkuvuutta ja vähentää hänen kiputuntemustaan, hoitamalla kokonaisvaltaisesti ottaen huomioon kehon, mielen ja ympäristön vaikuttavat tekijät.
Tutustu tästä

Reeta Ala-Kotila

Olen avoin ja otan asiakkaan huomioon kokonaisuutena. Osaamista minulla on TULES ja TDM-vaivoissa, sekä ymmärrystä ratsastajien vaivoista.
Tutustu tästä

Pyrimme aina tarjoamaan mahdollisimman nopeaa, kustannustehokasta ja viimeisimpiin tutkimustuloksiin perustuvaa hoitoa Jyväskylässä.

Varaa aika hoitoon!

Varaa aika