Hieronta

Hieronta on hoitokeino, jonka avulla on tarkoitus lisätä lihaksen aineenvaihduntaa ja rentouttaa lihaksistoa erilaisin hierontaottein ja täten helpottaa kipua.

Klassinen hieronta

Hieronta on yksi manuaalisen terapian menetelmistä, jolla on tarkoitus lisätä lihaksen aineenvaihduntaa ja rentouttaa lihaksistoa, lievittää stressiä ja ennaltaehkäistä vaivoja erilaisin hierontaottein. Hieronnan myötä vilkastunut laskimoverenkierto helpottaa myös kudoksen turvotusta, aineenvaihduntaa ja nestekiertoa.

Hoitoon voit tulla myös ilman mitään erityistä vaivaa, vain rentoutumaan ja hemmottelemaan itseäsi.

Urheiluhieronta

Yleisesti klassinen tai urheiluhieronta ei eroa normaalissa asiakastilanteessa ollenkaan. Jokaisella hierojalla on oma kädenjälki ja lähestymistapa. Tekniikat mitä hyödynnetään vastaanotolla koostuvat siitä mitä kukin ammattilainen on kokenut toimivaksi ja tehokkaaksi kipujen, kireyksien & jännitystilojen poistamiseksi. On se sitten esimerkiksi klassiset hierontaotteet, pehmytkudoksen- & nivelen mobilisaatiotekniikat, faskiatekniikat tai MET-venytykset.

Hieronnan aikana otetaan huomioon mikä ajaa asiakkaan vastaanotolle. Jos se on urheilija, meitä kiinnostaa onko kisakausi menossa missä pitää ottaa huomioon tulevat päivät ja viikot. Sekä sen hetkinen kausisuunnitelma harjoittelun ja kokonaiskuormitus huomioiden. Mitä treenijakso siis sisältää, onko tulossa kilpailuja? Milloin pitää tehdä päätökset miten käsitellään, jotta olemme auttamassa urheilijaa parhaalla mahdollisella tavalla.

Jokainen hoito suunnitellaan yksilöllisesti ja testataan asiakasta, jotta löydetään kivun tai kireyksien aiheuttajat miksi ollaan hakeuduttu hierojan vastaanotolle. Esim. staattiset työasennot, harjoittelu ei ole monipuolista tai vastavaikuttajalihasten heikkous voivat olla syytekijöitä.

Mitä siis on urheiluhieronta?

Monesti urheiluhieronta mielletään todella kivuliaaksi ja raa´alla voimalla tehtäväksi käsittelyksi. Sitä se ei kuitenkaan saisi olla. Onneksi löytyy paljon erilaisia tekniikoita mitä voidaan soveltaa yksilöllisesti jokaisen asiakkaan kohdalla, jotta hoidosta saataisiin paras mahdollinen tulos ja se että pöydällä on mukava myös olla. Eikä meillä menisi seuraavan viikon harrastamiset hieronnan takia pilalle.

Jokainen voi iästä tai taustasta huolimatta hakeutua urheiluhierojan vastaanotolle vaikka et olisikaan huippu-urheilija tai aktiiviliikkuja.

Purentalihasten hieronta

Hoidon alussa tutkitaan leukanivelen liikkuvuutta ja toimintaa sekä purentaan vaikuttavien lihasten jännittyneisyyttä. Käsittelyssä keskitytään leuan ja purentalihasten lisäksi kaularangan alueelle sekä hengitystä avustaviin lihaksiin. Kaularangan ja hartioiden käsittelyä hyödynnetään hyvin usein purentalihasten vaivojen hoidossa. Hoidon lisäksi asiakas saa purentalihaksia rentouttavia ja/tai aktivoivia harjoitteita kotona tehtäväksi, jotta saataisiin paras mahdollinen lopputulos kivun tai leuan toiminnallisuuden parantamiseksi. Purentalihasten hieronnassa, kuten kaikessa hieronnassa sovelletaan eri tekniikoita yksilöllisesti ongelman mukaan.

Hoidossa vaste on hyvä ja yleensä 2-3 käyntiä riittävät. Meidän tehtävänä on saada purentaelin siihen kuntoon, että aktivoivat / rentouttavat harjoitteet tehoaisivat hyvin ja näin saataisiin turhat vastaanottokäynnit pois.

Yleisimpiä syitä koska hakeutua käsittelyyn?

-rajoittunut alaleuan liike / lukkiutuminen

-päänsärky / kipu kasvojen alueella

-hampaiden narskuttelu / hampaiden kiristely

-palan tunne kurkussa

-stressi

Raskaushieronta

Hieronta koko raskausaikana on täysin turvallista ja suositeltavaa. Valitettavasti edelleen kuulee väitteitä, että se olisi haitallista raskauden aikana. Ajatuksena lienee, että hieronta voisi aiheuttaa keskenmenon tai käynnistää synnytyksen ennenaikaisesti. Tutkimustulokset eivät puolla tällaisia näkemyksiä. Päinvastoin! Tutkitusti hieronta raskausaikana laskee stressiä ja ahdistusta, vähentää ja lievittää selkä- ja jalkakipuja tehokkaasti ja laskee ennenaikaisen synnytyksen riskiä. Hieronta ei hyödytä vain pelkästään äitiä vaan myös sikiötä / kehittyvää vauvaa. Tutkimusten perusteella on todettu, että hierontaa saaneilla äideillä sikiön voimakas liikkuminen vähentyi, mikä laski ennenaikaisen synnytyksen riskiä. Hieronta laskee myös niin äidin kuin vauvan kortisolitasoja eli laskee stressiä ja ahdistusta.

Ajatus myös siitä, että raskausaikana ilmenevät kivut tulee kestää ”hammasta purren” ja ne kuuluvat raskauteen, ei ole enää tätä päivää – jos on edes koskaan ollutkaan. Raskausajan hieronta (kuten muukin hieronta) auttaa rentoutumaan, lievittää jännitystä, stressiä ja kiputiloja. Se myös lievittää masennusta ja ahdistusta, parantaa unta ja sen laatua, helpottaa ja syventää hengitystä ja lisää ”hyvänolon ja onnellisuus hormonien” dopamiinin, serotoniinin ja oksitosiinin tuotantoa.  – Yleisesti ottaen parantaa oloa.

Raskaus-ajan hieronta tapahtuu äidin ehdoilla. Hieronta voidaan toteuttaa mahallaan raskausajan hierontaan suunnitellulla hierontatyynyllä (meillä Belloost), jolla hierontaa voidaan jatkaa usein lähes loppuraskauteen asti. Muina asentoina voidaan käyttää selinmakuuta (alkuraskaus), kylkimakuuta tai istuma-asentoa.

Raskausajan hieronta toimii myös hyvänä babyshower lahjaideana. Lahjakortin voit ostaa verkkokaupastamme!

Tämän palvelun voit maksaa myös:

Tämän palvelun asiantuntija:

Koulutettu hieroja, Urheiluhierojan EAT (erikoisammattitutkinto)

Olli Hakkarainen

"Hierojana olen asiakaslähtöinen ja hoitojeni tavoite on tukea yksilön kokonaisvaltaista hyvinvointia ja tasapainoa."
Lue lisää
Koulutettu hieroja, Urheiluhierojan EAT (erikoisammattitutkinto)

Kemal Könec

"Otan jokaisen asiakkaan yksilönä vastaan, huomioin ja kuuntelen asiakkaan toiveita."
Lue lisää
Fysioterapeutti ja LitM (liikuntafysiologia)

Anne Leikas

"Hyvinvointia, liikkumis- ja toimintakykyä – harjoittelua kohti tavoitteitasi!"
Lue lisää
Fysioterapeutti

Siru Salonen

"Lähellä sydäntäni on työikäisten ja urheilijoiden tuki- ja liikuntaelinongelmien hoito, erityisesti rasitusvammat ja niiden kuntoutus."
Lue lisää
Osteopaatti, MOst (Masters of Osteopathy)

Sara Vuoristo

"Olen saanut loistavaa palautetta potilassuhteiden rakentamisesta, kuuntelutaidoista sekä itse manuaaliterapian taidoista. Hoitotyylini on toiminnallinen ja lempeä. "
Lue lisää
Fysioterapeutti ja koulutettu hieroja

Reeta Ala-Kotila

"Tavoitteeni on auttaa sinua saavuttamaan parhaan mahdollisen toimintakyvyn."
Lue lisää

Pyrimme aina tarjoamaan mahdollisimman nopeaa, kustannustehokasta ja viimeisimpiin tutkimustuloksiin perustuvaa hoitoa Jyväskylässä.

Varaa aika hoitoon!

Varaa aika